50.000ste bezoeker op Fort Kijkduin!

50.000ste bezoeker op Fort Kijkduin!

Fort Kijkduin verwelkomt de 50.000ste bezoeker!

Fort Kijkduin heeft woensdag 25 oktober de 50.000ste bezoeker van dit jaar mogen verwelkomen, een aanzienlijke stijging in vergelijking met vorig jaar. Fort Kijkduin ontving in 2022 ruim 40.000 bezoekers. Groot feest dus! Directeur bestuurder Ariane Hoog verwelkomde de familie Boergonje uit Den Helder met hun kleinkinderen Ben en Julie uit Tuitjenhorn persoonlijk voor deze feestelijke gelegenheid en verraste hen met een bos bloemen en een boek uit de winkel van het fort. De kleinkinderen hebben een dolfijnen schudbol uitgekozen. Ben (6 jaar) was als eerste binnen en dus de 50.000ste bezoeker!

Ariane Hoog, directeur bestuurder Stichting Erfgoed Den Helder “Wij zijn ontzettend trots om de 50.000ste bezoeker te ontvangen in ons prachtige fort. We zien dat de populariteit van Fort Kijkduin steeds meer groeit na de vernieuwingen van de afgelopen jaren. Begin dit jaar openden we de nieuwe tentoonstelling ‘Aanvallen en verdedigen’, waarvoor onder andere het Noordzeeaquarium een ware metamorfose heeft ondergaan. We hopen in 2024 de laatste vernieuwingen gerealiseerd te hebben. Na de kerstvakantie start weer een nieuwe verbouwing waar we onder andere de entree gaan vernieuwen en we krijgen een nieuwe familietentoonstelling’.

In september behaalde Fort Kijkduin nog de tweede plaats in de verkiezing voor het mooiste fort van Nederland én Fort Kijkduin is genomineerd als leukste uitje van de provincie Noord-Holland door de ANWB. Stemmen kan nog tot 29 oktober via www.anwbleuksteuitje.nl/fort-kijkduin.

 

50.000ste bezoeker op Fort Kijkduin!