Bezoekersinformatie

Bezoekersinformatie

Welkom bij Fort Kijkduin!

Kom op bezoek door de vernieuwde entree en ervaar het gemoderniseerde Fortcafé met terras aan zee! De nieuwe familietentoonstelling neemt je mee naar de tijd van de mobilisatie waarbij kinderen ontdekken hoe het is om voor een dag soldaat te zijn.

Openingstijden

Fort Kijkduin is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur!

Bekijk hier de toegangsprijzen.

Kom op bezoek door de vernieuwde entree en ervaar het gemoderniseerde Fortcafé met terras aan zee! Kom op ontdekkingstocht door het verleden in Fort Kijkduin! De nieuwe familietentoonstelling ‘Voor een dag soldaat’ neemt je mee naar de mobilisatieperiode in Nederland vanaf 28 augustus 1939. Leer alles over het leven van soldaten, waaronder het verhaal van Co van Es, opgeroepen voor de voormobilisatie van Nederland op 11 april 1939. Een indrukwekkende en educatieve tentoonstelling voor jong en oud!

Bereikbaarheid

Fort Kijkduin ligt op het hoogste punt van Huisduinen nabij Den Helder. Het museum is gemakkelijk met de fiets via de duinen bereiken. Fietsen kunnen geparkeerd worden aan de fietsenrekken buiten de fortmuur.
Bezoekers die met de auto komen kunnen gratis parkeren bij het museum.

Voor een uitgebreide routebeschrijving kunt u gebruik maken van ANWB routeplanner.
Bekijk hier onze locatie op Google Maps.

Alleen in de zomervakantie rijdt de Kustbus tussen Petten en Den Helder. De bus stopt precies voor de deur van Fort Kijkduin.

Overig

Fort Kijkduin is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.
Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in het fort en op het terras.

 

Tip:

Fort Kijkduin ligt in de duinen. Vanaf het fort kunt u verschillende wandel- en fietsroutes maken door de Helderse Duinen. Voor meer informatie over dit prachtige gebied kunt u de website van Landschap Noord-Holland bezoeken. Bekijk hier mooie fiets-, wandel- en vaarroutes door Den Helder!