Magische Zomeravontuur

Magische Zomeravontuur

Betoverende Dag bij Fort Kijkduin!

Op 28 juli transformeert Fort Kijkduin in een betoverende wereld vol magie en avontuur! Het fort komt tot leven dankzij magische en heldhaftige figuren die je meenemen in een sprankelend spektakel van straattheater, een betoverende bellenblaas artiest en wonderlijke activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen een echte zeemeermin ontmoeten, de kunst van het zwaardvechten leren en misschien zelfs een stoere, zingende piraat tegen het lijf lopen. Bovendien is er meerdere keren een theatershow die bewondert en verwondert. Kom en beleef deze magische dag vol verrassingen en avonturen!

Dit evenement is mogelijk gemaakt door het Jeugd, Onderwijs en Cultuurfonds (JOC) in Den Helder. Het JOC maakt het voor alle kinderen en jongeren mogelijk om mee te doen aan cultuur, ook voor gezinnen die weinig of geen financiële middelen hebben voor cultuuruitjes. Het JOC biedt deze gezinnen de mogelijkheid om dit evenement te bezoeken of een andere keer een bezoek te brengen aan het fort. Dit festival is vrij toegankelijk met een JOC-voucher. Zonder deze voucher betalen bezoekers de normale toegangsprijs.

Programma

Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur starten verschillende activiteiten door het hele fort heen, zoals schminken, armbandjes maken, eierkoeken versieren, de zingende piraat, de zeemeermin, straattheater door leden van Ouderwetz en de photobooth.

Om 12.30 uur is Uitvinder Bell, met haar bellenblaasmachine te vinden in de gracht.

Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur kunnen kinderen leren boogschieten in de gracht.

Om 11.00, 13.30 en 15.30 uur start de theatershow ‘De Dolla Dina’ in het fort.

Om 12.00, 14.00 en 16.00 uur start er een zwaardvechtersshow van Medieval Combats Netherlands in de gracht van het fort, waar de kinderen na de show ook hun zwaardkunsten kunnen oefenen.

De poffertjeskraam is vanaf 11.30 uur geopend en de ijskar om 12.30 uur. De limonadekraam is de hele dag bemand.

 

 

Magische Zomeravontuur
Magische Zomeravontuur
Magische Zomeravontuur
Magische Zomeravontuur
Magische Zomeravontuur
Magische Zomeravontuur
Magische Zomeravontuur