museumnacht fort marcel

Rondleidingen en visvoerrondes

Rondleidingen door Fort Kijkduin

Een bezoek aan Fort Kijkduin wordt extra leuk en boeiend door een rondleiding van een van onze gidsen! Kom alles te weten over het fort en haar geschiedenis. Wie leefde hier vroeger? Wat was het doel van het fort? Waarom werd het fort gebouwd? Onze gidsen vertellen je alles wat je maar wilt weten!

De rondleidingen worden op vaste tijden aangeboden en u kunt gratis aansluiten. Liever een privérondleiding? Voor €20,- per rondleiding kan er een privégids voor u worden gereserveerd.

Tijden van de rondleiding

Tijdens de weekenden en schoolvakanties om 11:00, 13:00 en 15:00 uur.
Op werkdagen en buiten de schoolvakanties om 13:00 uur.

Rondleidingen zijn onder voorbehoud i.v.m. beschikbaarheid van onze vrijwillige gidsen.

 

Visvoerrondes

Altijd al willen zien hoe de vissen gevoerd worden? Op Fort Kijkduin neemt een medewerker je mee door het aquarium en voert daarbij de vissen en vertelt je alles over het leven van de dieren.

Tijdens weekenden, vakanties en feestdagen zijn er voerrondes in het aquarium om 12:30, 14:30 en 15:30 uur.
Op vrijdagen zijn er géén voerpresentaties.

Zelf vissen voeren!

Nét een voerpresentatie gemist? Je kunt het ook zelf proberen! Bij het aquarium staat een visvoerautomaat waar je voor €1,- per zakje wat garnalen of mosselen kunt kopen. Met de garnalen kun je de haaien uit de hand voeren! En de mosselen kun je voederen aan de roggen. Ook voor de spectaculaire doorlooptunnel wordt voer aangeboden, deze enthousiasme vissen kunnen je natspetteren!
Voor de voerautomaat geldt: op=op!

Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om in deze periode rondleidingen en voerrondes aan te bieden. Wél is het mogelijk om met het eigen gezin een privérondleiding te boeken. Neem daarvoor contact op met Fort Kijkduin.