aquarium fort kijkduin

Schoolreizen

Op schoolreis naar Fort Kijkduin is niet alleen kennismaken met de geschiedenis, maar je kunt ook actief bezig zijn in onze Napoleontische vesting. Graag wijzen we je er op dat er nog veel meer te zien is in Den Helder. Je kunt bijvoorbeeld je schoolreis naar ons combineren met een bezoek aan het Atlantikwall Centrum, de Helderse Vallei, Natuurinformatiecentrum Balgzand ’t Kuitje of het Reddingmuseum.  Wij regelen dat uiteraard graag voor je.

Onderaan deze pagina zijn de diverse thema’s te vinden die Fort Kijkduin kan aanbieden.

Fort Kijkduin zelf ontdekken.

Hierbij kun je met je groep je eigen gang gaan en zelf het fort en de geschiedenis ontdekken. Uiteraard is er voldoende documentatie of een spannende speurtocht  bij ons aanwezig om je daar op voor te bereiden. Vraag er naar tijdens de boeking.

Kosten € 5,- per persoon.

Fort Kijkduin ontdekken met de gids.

Onze gids leidt jou en jouw groep door het fort en vertelt daarbij bijzondere verhalen uit het verleden.

Kosten € 5,50 per persoon

Fort Kijkduin ontdekken met de gids en na afloop het fort verdedigen.

Onze gids leidt jou en jouw groep door het fort en vertelt daarbij bijzondere verhalen uit het verleden. Na afloop mogen jullie met z’n allen laten zien wat je waard ben tijdens de Young Napoleon Experience.

Kosten € 15,– per persoon.

Informatie en boekingen via info@fortkijkduin.nl of 0223-612366

lespakket schoolreisje

Een interessante lesdag op Fort Kijkduin

Een bezoek aan Fort Kijkduin kan helemaal in thema worden ingericht. Graag ondersteunen we het onderwijs met een educatief programma rond de thema’s in ons historisch museum en Noordzeeaquarium. Een dag kan op maat worden ingedeeld voor de klas, afhankelijk van hoeveel budget en tijd er beschikbaar is. Een bezoek aan het fort kan bijvoorbeeld bestaan uit een presentatie, een rondleiding door het museum en een speurtocht door het aquarium.

Mocht je de schoolreis af willen sluiten met een snack, drinken en patat dan zijn de extra kosten per persoon € 3,50

Fort Kijkduin biedt de volgende thema's aan
Thema Beschrijving
Algemeen aquarium met dit thema kijk je achter de schermen van ons Noordzeeaquarium en wordt er veel extra's uitgelegd over de aquaria en zijn bewoners. Ook krijg je een speurtocht met kijkopdrachten door het aquarium!
De Tweede Wereldoorlog Den Helder maakte een lastige tijd mee tijdens WOII. De meest gebombardeerde stad van het land heeft een interessant verhaal te vertellen. Dit bezoek wordt gecombineerd met de interactieve expositie in het nabij gelegen Atlantikwall Museum.
De Napoleon Experience Dankzij de Franse tijd begin 1800 is het landschap van Den Helder voorgoed veranderd. Fort Kijkduin werd in opdracht van Keizer Napoleon gebouwd, maar dat is zeker niet het enige dat hij heeft gedaan; ontdek Napoleon op Fort Kijkduin!
De multifunctionele dijk Interessante lesstof over de zeewering, hoe vergaat het Nederland als we geen dijken hadden?
Den Helder en Huisduinen door de eeuwen heen Boeiende presentatie over Den Helder vanuit strategisch oogpunt.