De Helderse Museumnacht 2024

De Helderse Museumnacht 2024

Bezoek de Helderse Museumnacht op 1 november!
Drie Helderse musea bundelen de krachten en organiseren samen de Museumnacht op vrijdag 1 november. Fort Kijkduin, het Reddingmuseum en het Marinemuseum zijn geopend op
deze avond en elk museum heeft zijn eigen spectaculaire activiteiten te bieden.

 

Lantaarntocht in het donker op Fort Kijkduin

De lichten in het fort zijn uit. Gewapend met een lantaarntje waant de bezoeker zich door de donkere gewelven van het fort. Figurantengroep Ouderwetz heeft ditmaal de spectaculaire verhaallijn ‘Waar is de steek van de Keizer?’. Verstopt in het fort voeren zij korte theaterstukken op. Enthousiaste gidsen zullen tussentijds vertellen over de historie van Fort Kijkduin van de laatste twee eeuwen. Na de rondleiding kan er nog wat gedronken worden in de bovenzaal onder akoestische muzikale begeleiding. Voor of na de rondleiding kan het aquarium bezocht worden. Tussen 18.00 en 21.30 uur vertrekt er elk half uur een gids met een max. aantal personen, geschikt voor jong en oud.
Reserveren van tevoren is noodzakelijk (vol=vol!) per e-mail info@fortkijkduin.nl of per telefoon 0223-612366. De tickets a €5,- p.p. kunnen op de Museumnacht afgerekend worden bij de kassa. Het fort is geopend tussen 18:00 en 23:00 uur.
www.fortkijkduin.nl

Escaperoom en muziek bij het Marinemuseum

Kom 1 november met je vrienden en familie ’s avonds naar het Marinemuseum. Het belooft een avond vol spanning en plezier te worden. De avond begint in het gebouw aan de Hoofdgracht, naast de onderzeeboot. Kies een chique marine-uniform uit en maak waanzinnige foto’s bij de photobooth. Onderzeeboot Tonijn is deze avond omgetoverd tot een escape room. Houden jullie het hoofd koel als het luik achter jullie dichtvalt? Voltooi op tijd de opdrachten om weer boven te komen. Even bijkomen? Kom naar het gezellige pop-up café aan boord van ramschip Schorpioen. Onder het genot van een hapje en drankje kun je gezellig meezingen met een koor! Het museum is deze avond open van 19:00-23:00 uur en het programma is geschikt voor iedereen die zich jong en avontuurlijk voelt. De toegangsprijs is €5 per persoon. Tickets zijn die avond beschikbaar aan de kassa.
www.marinemuseum.nl

 

Silent disco in het Reddingmuseum

Tijdens de Museumnacht biedt het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers een unieke ervaring. Bezoekers kunnen genieten van een silent disco, waar je kunt dansen op fantastische nummers midden in ons museum! Daarnaast staat er een bijzonder optreden gepland van een mystery guest, waarvan de identiteit later via onze social media wordt onthuld. De nacht biedt een mix van cultuur en entertainment, perfect voor een avond vol verrassingen en plezier. Mis deze bijzondere ervaring niet!
Het Reddingmuseum is deze avond geopend van 19:00 tot 23:00 uur en de toegangsprijs is €5,- per persoon. Tickets zijn aan de kassa beschikbaar.
www.reddingmuseum.nl