Museum

Museum

In het museum kom je alles te weten over de historie van het fort. Er zijn verschillende tentoonstellingen. Rondom Fort Kijkduin hebben bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden die van belang zijn geweest voor de Nederlandse geschiedenis. Ervaar bijvoorbeeld hoe het er aan toe ging bij de Slag bij Groote Keeten en waan je onderdeel van het Engelse leger dat de Bataafse Republiek binnenviel in 1799. Wandel mee met Napoleon en ontdek hoe Fort Kijkduin door de jaren heen is veranderd. Ook de Tweede wereldoorlog komt aan bod.
Aan het eind van het museum dwaal je door de holle beer (verbindingsgang) en kom je in de schietgalerij uit. Buiten is de kruitkamer en via één van de bastions kom je in een lange ondergrondse tunnel terecht. Hier begint de bunkerroute, een kleine wandeling door het prachtige duinlandschap van het fort. De bunkers zijn uit de periode van het interbellum en experimenteel. Je mag overal in om een kijkje te nemen!

Met behulp van een audiotour (gratis bij de receptie) kom je nu nog meer te weten over de geschiedenis van Fort Kijkduin.

Nieuw dit jaar is de familietentoonstelling Voor een Dag Soldaat waarbij bezoekers kunnen ervaren hoe het was om soldaat te zijn, gestationeerd in het fort. Meer informatie.