Fort Kijkduin gaat verbouwen!

Fort Kijkduin gaat verbouwen!

Eind januari 2023 was de officiƫle opening van de vernieuwde expositie in het Noordzeeaquarium. De opening werd verricht door Rosan Kocken, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed van de provincie Noord-Holland, wethouder Michiel Wouters van gemeente Den Helder en Gerben Huisman, directeur van het Waddenfonds.

De tentoonstelling zorgt voor een mooie overgang van het museumgedeelte van het fort naar het Noordzeeaquarium. De nieuwe tentoonstelling en daarmee de vernieuwing van het Noordzeeaquarium is onderdeel van een grootschaliger plan om van het fort een topfort te maken. De volgende vernieuwingsslag, de entree en beuk 6 en 7 in het museum staat al snel op de planning, direct in het nieuwe jaar gaan we beginnen!

Fort Kijkduin is vanwege de verbouwing gesloten tussen 8 januari en medio maart 2024.

Op deze pagina kun je het nieuws volgen rondom alle vernieuwingen!

Ook op Facebook en Instagram zijn de actualiteiten te volgen.

 

Wat gaat er gebeuren?

Wat staat er op de planning tijdens de volgende verbouwing?

Entree Fort Kijkduin

De ingang naar het fort wordt aangepakt en er komen nieuwe sanitaire voorzieningen. De bovenzaal van het fort krijgt een nieuwe uitstraling waarbij het vervolgens mogelijk is een deel van de prachtige zaal te huren voor of feesten en partijen.

Beuk 6 & 7
Er komt een nieuwe expositie over hoe de soldaten leefden en werkten in het fort tijdens de mobilisatie van het Nederlandse leger.


Wij gaan weer open op zaterdag 16 maart 2024.

Deze vernieuwing is mogelijk gemaakt door:

Fort Kijkduin gaat verbouwen!