Activiteiten tijdens schoolvakanties

Activiteiten tijdens schoolvakanties

Dwalen door de tunnels van het spannendste fort van Nederland!

Bovenop het hoogste punt van het oude walvisvaardersdorpje Huisduinen staat het spannende Fort Kijkduin. In de tijd van Napoleon in 1811 is het fort gebouwd en maakt onderdeel uit van de Stelling Den Helder, die de stad en de haven beschermt tegen vijanden. Vandaag de dag heeft het fort een historisch museum, een Noordzeeaquarium, een prachtig terras aan zee en een fenomenaal fortwachtershuisje waarin overnacht kan worden.

Aankomende vakanties:

Herfstvakantie! (Regio noord: 21 oktober t/m 29 oktober)
Kerstvakantie! (23 december t/m 7 januari)

In de schoolvakanties staan er leuke activiteiten op het programma.

Aquarium

Het Noordzeeaquarium is afgelopen najaar verbouwd en bevat nu een moderne tentoonstelling: ‘Aanvallen & Verdedigen’! Hier leer je hoe (zee)dieren aanvallen en hoe ze zich verdedigen. Indrukwekkend is de 15 meter lange tunnel, waar de vissen niet alleen boven je, maar ook onder je zwemmen. Of neem een kijkje bij het grote walvisskelet van Chris de Potvis die in het bastion hangt.

Visvoerrondleidingen

Benieuwd wat er op het menu van de vissen staat? Een dierverzorger neemt je mee en vertelt je alles over de zeedieren. De voerrondleidingen zijn dagelijks te volgen, met uitzondering van de vrijdag.

Aanvang:
12:30 Doorloopbak of Wrakkenbak
14:30 Haaien en Roggen
15:30 Kleine dieren

Zelf vissen voeren!

Nét een voerpresentatie gemist? Je kunt het ook zelf proberen! Bij het aquarium staat een visvoerautomaat waar je voor €1,- per zakje wat garnalen of mosselen kunt kopen (zolang de voorraad strekt). Met dit visvoerzakje kun je de roggen, haaien of de dieren in de tunnel voeren. Hoewel haaien kleine scherpe tandjes hebben zijn het geen gevaarlijke dieren.

Rondleidingen

Tijdens de schoolvakanties kun je mee met een gids door het verleden van het fort. Elke donderdag en zaterdag start de rondleiding om 11:30 uur.
Om 13:30 uur op de donderdag en zaterdag is er een Duitstalige rondleiding.

Of ontdek het fort zelf! Dwaal door eeuwenoude tunnels en treed in de voetsporen van Napoleon! Beleef het allemaal in het spannendste fort van Nederland.

Activiteiten tijdens schoolvakanties
Activiteiten tijdens schoolvakanties
Activiteiten tijdens schoolvakanties