Programma kerstvakantie 2022

Programma kerstvakantie 2022

Het vernieuwde aquarium van Fort Kijkduin is geopend!

Het Noordzeeaquarium is de afgelopen twee maanden flink onder handen genomen. De bassins zijn opnieuw gethematiseerd, er is nieuwe verlichting en de expositie is gemoderniseerd. De tentoonstelling maakt de verbinding tussen het aquarium en het museum van het fort. Het thema is aanvallen en verdedigen. Bij het aquarium leer je hoe dieren overleven door zich te verdedigen maar ook aanvallen, in het museum zie je hoe legers en landen dat doen.

Voerdemonstraties
Ben je benieuwd wat vissen in de Noordzee op het menu hebben staan? Volg dan een visvoerrondleiding  door het Noordzeeaquarium van Fort Kijkduin. Een dierverzorger neemt je mee en vertelt je alles over de vissen en hun manier van eten en hun speciale dieetwensen. Dagelijks zijn er voerrondes om 12:30, 14:30 en 15:45 (m.u.v. vrijdagen). Mocht je het zelf willen proberen: er is een automaat aanwezig waar je garnalen of mosselen kunt kopen. Met de garnalen kun je de haaien uit de hand voeren! En de mosselen kun je voederen aan de roggen als je durft!

Activiteiten
Om de opening te vieren zijn er diverse activiteiten in het aquarium te beleven tijdens de kerstvakantie. Zo kun je communiceren met duikers in de tunnel! Het is ook mogelijk om een zeemeermin te ontmoeten, je kunt zelfs met haar op de foto! Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis bij de kassa een aquariumspeurtocht krijgen. Speurtocht goed opgelost? Dan krijg je een presentje bij de receptie.

Voor de jonge wetenschappers is het zeelaboratorium opgericht. In het zeelab kun je verschillende beestjes onder de microscoop bekijken en je leert hoe de stikstofcyclus van de vis werkt. Ook kun je zeewater testen en ontdekken hoeveel zout er in de Noordzee zit én hoeveel virusdeeltjes het zeewater bevat.

Fort Kijkduin is vanaf 24 december dagelijks geheel open voor bezoekers tussen 11:00 en 17:00. Alleen op 31 december en 1 januari is het fort gesloten. Aan alle activiteiten kan gratis deelgenomen worden na aanschaf van een entreekaartje.

Programma kerstvakantie op een rijtje:
– Koning Triton en de zeemeermin openen op zaterdag 24 december feestelijk het aquarium! Tussen 11:30 en 15:30 uur.
– Meet & greet met zeemeermin op: 25 december, 29 december, 3 en 7 januari tussen 12:00 en 14:00 uur
– Zeelaboratorium, doordeweeks van 27 t/m 30 dec en van 2 t/m 6 januari tussen 13:00 en 15:00 uur
– Duiker in de doorlooptunnel op zaterdag 7 januari om 14:30 uur

Doorlopend
-Dagelijks voerrondes in het aquarium om 12:30, 14:30 en 15:45 (m.u.v. vrijdagen)
-Dagelijks visvoerdemonstratie met inktvis om 14:30 uur en aansluitend haaien/roggen voeren
-Zelf haaien en roggen voeren met visvoerzakje uit de automaat
-Kleur je eigen 3D-vis tot leven
-Aquariumspeurtocht voor kinderen 4 t/m 12 jaar.