Activiteiten zomervakantie

Activiteiten zomervakantie

De zomervakantie staat weer voor de deur! Dat betekent veel activiteiten plannen met het gezin of de kleinkinderen. Fort Kijkduin biedt het ideale dagje uit! Er is namelijk weer veel te beleven deze zomer in het fort. Zo wordt er een magisch zomerfestival georganiseerd op zondag 28 juli. Het fort komt dan tot leven dankzij magische en heldhaftige figuren die je meenemen in een sprankelend spektakel van straattheater en wonderlijke activiteiten voor jong en oud. Verder zijn er de hele zomer leuke en leerzame activiteiten.

Zeelaboratorium en visvoerrondes in het Noordzeeaquarium

Zo kun je meedoen aan het zeelaboratorium in augustus op de donderdagen en vrijdagen tussen 13:00 en 15:00 uur. Hier kun je micro-organismen onder de microscoop bekijken, uit de zee opgeviste botten aanraken en knutselen!

Ook zijn er weer dagelijks de welbekende visvoerrondes om 12:30 ,14:30 en 15:30 uur (m.u.v. van vrijdagen) in het Noordzeeaquarium. In het aquarium leer je hoe (zee)dieren aanvallen en verdedigen en wat er op het menu van de dieren staat. Als je durft kun je zelf de vissen voeren met een visvoerzakje, dat verkrijgbaar is voor maar 1 euro in het aquarium.

Boeiende tentoonstellingen
De onlangs vernieuwde fortroute leidt je langs de tentoonstellingen van het museum waar de geschiedenis van het fort, de bewoners en gebruikers centraal staan. De nieuwe familietentoonstelling ‘Voor een dag soldaat’ neemt je mee naar de mobilisatieperiode in Nederland. Een boeiende tentoonstelling waar kinderen zich voor een dag soldaat kunnen voelen en op ontdekkingstocht kunnen gaan samen met hun (groot)ouders. Een leuke en leerzame belevenis.

Interessante rondleiding
Wil je nog meer weten over de geschiedenis van het fort? Ga dan mee met een rondleiding door het fort. Elke donderdag en zaterdag start een rondleiding om 11:30 uur, waarbij er alles over de geschiedenis van het fort wordt verteld. Om 13:30 uur is er een Duitstalige rondleiding. Vanaf 29 juli is er ook een Nederlandstalige rondleiding op de maandagen om 13.30 uur. Verzamelen in het Fortcafé. De rondleiding zijn gratis voor bezoekers.

Fortcafé aan zee
Bijkomen na het fortavontuur? In de vernieuwde bovenzaal, dat als Fortcafé is bestempeld, is het mogelijk een lekker kopje koffie, een gebakje en een saucijzenbroodje te nuttigen, met mooi weer is het goed vertoeven op het terras aan zee.

Activiteiten zomervakantie
Activiteiten zomervakantie
Activiteiten zomervakantie