Voorjaarsvakantie 2023

Voorjaarsvakantie 2023

Voorjaarskriebels bij Fort Kijkduin

Lentekriebels bij de vissen van Fort Kijkduin! In het voorjaar worden de dagen weer langer en warmt de temperatuur op, dat lokt een proces uit bij de vissen. Februari is namelijk de maand waarbij bijvoorbeeld de donderpad haar prachtige rode eitjes afzet. Of waar verliefde kriebels bij roggen en haaien ontstaan!

Het Noordzeeaquarium van Fort Kijkduin is het afgelopen najaar vernieuwd en uitgebreid met een moderne expositie. De bassins zijn opnieuw gethematiseerd, er is nieuwe verlichting en drie beuken zijn voorzien van een nieuwe expositie. De tentoonstelling maakt de verbinding tussen het aquarium en het museum van het fort met het thema aanvallen en verdedigen. Bij een bezoek aan het aquarium leer je hoe dieren overleven door zich te verdedigen maar ook aanvallen, in het museum zie je hoe legers en landen dat doen.

Activiteiten in de voorjaarsvakantie
Tijdens de voorjaarsvakantie kun je leuke activiteiten beleven in het fort. Zo zit er op sommige dagen een prachtige zeemeermin bij de roggenbak die je kunt ontmoeten en waarmee je op de foto kunt! In de doorlooptunnel zwemt er af en toe een duiker rond die de boel inspecteert. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis bij de kassa een aquariumspeurtocht krijgen waarbij je kriskras door het aquarium gaat om de vraagstukken op te lossen.

Voerdemonstraties
Wat zouden Noordzeevissen lekker vinden om te eten? Met een visvoerrondleiding door het aquarium kom je daarachter. Een dierverzorger neemt je mee en vertelt je alles over de vissen en wat er op het menu staat. De dierverzorger wijst ook de eitjes aan die gelegd zijn door de dieren, er zijn bijvoorbeeld al jonge hondshaaitjes geboren! Dagelijks zijn er voerrondes om 12:30, 14:30 en 15:30 (m.u.v. vrijdagen). Zolang de voorraad strekt kun je ook zelf proberen om te voeren. Als je durft kun je garnalen uit de hand voeren aan de haaien! De roggen lusten graag mosseltjes.

Rondleidingen
Met een gids dwalen door het fort en voorzien worden van allerlei historische informatie? Op donderdagen en zaterdagen om 11:30 uur start er een Nederlandstalige rondleiding.

Fort Kijkduin is tijdens de voorjaarsvakantie tussen 25 februari en 5 maart dagelijks geopend voor bezoekers tussen 11:00 en 17:00. De zeemeermin is er op 25 & 28 februari, 1, 2 en 3 maart tussen 13:00 en 15:00 uur. Duikers zijn er in het weekend van 25 en 26 februari om 13:30 uur. Aan alle activiteiten kan gratis deelgenomen worden na aanschaf van een entreekaartje.

Opsomming programma:
Dagelijks (m.u.v. vrijdag) voerrondes om 12:30, 14:30 en 15:30 uur.
Rondleidingen door het museum op donderdag en zaterdagen om 11:30 uur.
Zeemeermin op 25, 28 februari en 3 maart tussen 13:00 en 15:00 uur.
Duikers op 25 en 26 februari vanaf 13:30 uur.

Doorlopend:
Aquarium speurtocht
Kleur je eigen 3D vis in!
Haaien en roggen voeren, zolang de voorraad strekt

Wegens omstandigheden is de zeemeermin er helaas niet op 1 en 2 maart. Onze excuses voor het ongemak!